Obstetrica si Ginecologie

COORDONAREA SECTIEI

DR. COCOS MIHAIL LUCIAN MEDIC SEF SECTIE
ITU NICOLETA ASISTENT SEF SECTIE

MEDICI

DR. COCOS MIHAIL MEDIC PRIMAR, DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
DR. TONA GIORGIS MEDIC PRIMAR
DR. OSMAN KAIDU MEDIC SPECIALIST
NUMERE TELEFON SECTIE

  • Asistent sef – 0241/810690 Int. 2104
  • Sala nasteri – 0241/810690 Int. 2199

PREZENTARE

Numar de paturi – 40 paturi Obstetrica
– 10 paturi Ginecologie
– 8 paturi spitalizare de zi

Sectia Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Municipal asigura urgente medico-chirurgicale prin serviciul de garda permanent. De asemenea echipa de medici din sectia noastra asigura consultatii de Obstetrica-Ginecologie pentru orice sectie sectie din spital care solicita un astfel de serviciu.
Pacientele ginecopate internate pot efectua cu programare intr o alta unitate medicala investigatii imagistice in vederea stabilirii unui diagnostic ,daca este necesar (CT/RMN)

ACTIVITATE MEDICALA
– Asistenta la nastere
– Patologia asociata nasterii
– Patologie uterina si anexiala
– Patologie mamara
– Interventii laparoscopice in scop diagnostic si terapeutic
– Tulburari de statica pelvina

PSIH. NICHITA TAMARA – psiholog clinician specialist în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, secţia neonatologie, obstretică ginecologie cu preponderenţă,  şi în toate secţiile unde există solicitări şi situaţia o impune.

Specializări: Psihologie Clinică – Evaluare si Interventie Terapeutică, Psiho-Oncologie, Psihologie Sportivă, Psiho-nutriţie, Psihologie organizaţională, a Muncii şi Transporturilor, Psihologia Securităţii şi Siguranţei naţionale, Psihoterapie analitică Szondiană si Psihodiagnostic proiectiv, Formare psihopedagogică, Terapie Sistemica: Cuplu, Copil, Familie, Consilier Dezvoltare personală.

 

Psihologul clinician este cel care realizează evaluarea cauzelor care stau la baza declanșării suferinței pacientului, contribuie la prevenția dificultăților psiho-emoționale prin implicarea sa în procesul de psiho-educație al pacienților și asistă pacientul în perioadele solicitante și provocatoare.

Psihologul realizează diagnosticul anumitor forme de tulburări în sfera funcționării psihice precum și intervenții terapeutice de scurtă sau de lungă durată, în funcție de condițiile psihologice și de asocierea lor cu dezvoltarea anumitor tulburări/simptome pe care le manifestă pacientul la nivel corporal.

 

Obiectivele intervențiilor din consilierea psihologică pot consta în descărcare emoțională și relaxare, gestionarea mai bună a comportamentelor novice sau adictive, descoperirea metodelor de coping în situații de stres și în situații delicate din punct de vedere medical, obținerea complianței terapeutice precum și oferirea de suport psihologic familiei pacientului.

Procesul de consiliere psihologică reduce de la sine anxietatea pacientului, fapt ce va reduce la rândul său semnele și simptomele, creează pacientului o nouă experiență emoțională și îl ajută să facă diferența obiectivă la nivel emoțional între trecut și prezent.

 

In cadrul Spitalului psihologul desfăşoară următoarele activităţi:

A – Evaluare psihologica si Psihodiagnostic

-Evaluare neurocognitivă (memorie, atenţie, concentrare, tulburări de percepţie)

-Evaluarea comportamentala si a altor tulburari psihice (depresie, anxietate, atacuri de panica, etc)

B – Interventie psihologica

-Consiliere si Psihoterapie suportivă

-Consiliere in situatii de criză

 

Evaluarea şi psihodiagnosticul tulburărilor psihice, precum şi a altor condiţii de patologie implicate în etiopatogeneza mecanismelor psihice, se face în limitele competenţei psihologului, conform formării şi specializării, deserveşte atât pacienţii internaţi în spital, cât şi familiile acestora.

DOTARE ECHIPAMENTE
-Monitoare functii vitale
– Cardiotocografe
– Ecografe
– EKG
– Aspiratoare portabile
– Pulsoximetre digitale
– Pulsoximetre cu EKG inclus
– Termometru digital si infrarosu
– Concentratoare oxigen mobile
– Defibrilator
– Injectomate
– Lampi ultra violete
– Truse chirurgicale operatii cezariene
– Truse operatii ginecologice
– Truse laparoscopii
– Truse consultatii
– Truse asistat nasteri
– Truse pansat
– Truse chiuretaj
– Trusa histerosalpingografii

To top
Skip to content