Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

MEDICI

DR. SASU MADALINA MEDIC SPECIALIST DIABET ZAHARAT, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE
DR. RADU GEORGIANA MEDIC SPECIALIST DIABET ZAHARAT, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE
NUMERE TELEFON SECTIE

  • Asistent sef – 0241/810690 Int. 2146
  • Cabinet asistente – 0241/810690 Int. 2134
  • Garda – 0787516994
  • Asistente – 0787884211

PREZENTARE

Compartiment ce se afla in structura sectiei MEDICINA INTERNA
DR. MEMEDALI GHIULTEN – MEDIC SEF sectie MEDICINA INTERNA
Numar total de paturi: 5 paturi

Compartimentul asigura asistenta medicala pentru pacientii cu diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 tratat prin dieta, antidiabetice orale sau insulinoterapie, diabet gestational, atat pentru cei care se afla in dezechilibru metabolic, cat si pentru cei ce necesita monitorizarea echilibrului glicemic, al afectiunilor asociate sau al complicatiilor cronice ale diabetului.

Pacientii internati beneficiaza de consulturile interdisciplinare necesare asigurate de medicii celorlalte sectii ale spitalului.

Pe langa persoanele cu diabet beneficiaza de investigatii si tratament si cei cu toleranta alterata la glucoza, dislipidemii, obezitate.

In afara analizelor de laborator si investigatiilor paraclinice uzuale se pot efectua teste de toleranta la glucoza sau determinarea hemoglobinei glicolizate, marker fidel al echilibrului glicemic; cat si markeri specifici de autoimunitate in Diabetul zaharat tip 1. Internarea in Compartimentul de Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice se efectueaza prin camera de garda , pe baza documentelor de identitate, a biletului de trimitere si a dovezii platii asigurarilor de sanatate (adeverinta salariu, cupon pensie etc.) in limita locurilor disponibile.

GHIDURI SI PROTOCOALE
1. PROTOCOL MEDICAL PENTRU PACIENTII CU HIPOGLICEMIE
2. PROTOCOL DE PRACTICA MEDICALA PENTRU PACIENTII CU CETOACIDOZA DIABETICA

To top
Skip to content